[Žinios trumpai] Rusija neteks mažiausiai 4 milijardų eurų: pagaliau įsigaliojo ES embargas  ()

Pagal penktąjį sankcijų paketą rusiškų anglių tranzitas ir tiekimas į ES šalis ir JK yra uždraustas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minus 4 milijardai eurų Rusijos Federacijos biudžetui: ES šalys įvedė embargą dar vienai degalų rūšiai. Nuo rugpjūčio 10 dienos įsigalioja sankcijos, kurios Rusijos Federacijai buvo įvestos balandžio 8 dieną – Rusijos anglies tiekimas ir tranzitas į ES šalis ir Britaniją. Sprendimas buvo priimtas penktajame sankcijų pakete, tačiau vėliau buvo atidėtas iki dabar.

Šiandien ES oficialiajame leidinyje buvo paskelbtas dokumentas dėl draudimo tiekti anglį iš Rusijos Federacijos. Taip pat ES šalys primygtinai rekomenduoja visiems naftos importuotojams į būsimus susitarimus įtraukti punktą, kad įsigytame „juodajame aukse" nebūtų rusiškos kilmės žaliavų. Šią aplinkybę turi garantuoti patys naftos pardavėjai.

Nepirks Rusijos Federacijos anglies ir Didžiojoje Britanijoje, kuri liepos 21 d. padarė atitinkamus savo teisės aktų pakeitimus. O iki šių metų pabaigos britai ketina visiškai atsisakyti ir rusiškos naftos. Taip pat draudžiama teikti techninę ir finansinę pagalbą toms šalims, kurios nori tiekti Rusijos naftą, anglį ir net auksą. 2021 metų pabaigoje 45% ES šalyse įsigytų anglių buvo supirkta Rusijos Federacijoje. Pernai ES šalys tam išleido 4 mlrd. eurų.

 

Liaudies deputatas Andrejus Gerusas sakė, kad šiandien Rusijos Federacijos biudžetas formuojamas iš energijos išteklių pardavimo, todėl labai svarbu, kad ES šalys atsisakė anglies. EK atstovas Ericas Mameris paragino visas ES šalis laikytis Rusijos Federacijos anglies embargo.

Neoficialus šaltinis praneša, kad nuo rugpjūčio 10 dienos ES šalys gali įvesti embargą rusiškam mazutui. Iš pradžių planuota jo atsisakyti nuo 2023 metų vasario 1 dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: