[Žinios trumpai] Prie okupuoto Enerhodaro ir Zaporižios AE pastebėta haubica „Pion” su Ukrainos vėliava: rusai sugalvojo kažką labai siaubingo (Foto)  ()

Prie įvažiavimo į Enerhodarą okupantai pastatė artilerijos instaliaciją su Ukrainos vėliava, iš kurios gali šaudyti į Zaporižios AE.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai iš Vodjanės kaimo ir ruošiasi Ukrainos vardu surengti provokaciją – apšaudyti į Zaporižios atominę elektrinę (ZAE). Tai rugpjūčio 13 dieną feisbuke paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) spaudos tarnyba.

Žvalgybos žiniomis, per vieną iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų artilerijos atakų buvo apgadintas pirmasis Šiluminių ir požeminių ryšių cecho siurblinės blokas. Dėl apšaudymo šalia esančiame miške užsiliepsnojo medžiai ir žolė, tačiau gaisro nepavyko užgesinti dėl to, kad vienas iš sviedinių apgadino ir iš dalies sunaikino už elektrinės saugą atsakingą gaisrinę.

Tuo pat metu Rusijos kariai surengia provokaciją. Prieš kurį laiką į ZAE buvo atgabenti du autobusai su „vietiniais“, kurie buvo pasamdyti atlikti Enerhodaro gyventojų ir stoties darbuotojų vaidmenį. Kaip tikina GUR, tikri miestiečiai atsisako dalyvauti provokacijoje.

 

Be to, prie įvažiavimo į Enerhodarą rusai pastatė savaeigę artilerijos instaliaciją „Pion“ su baltais dažais nudažyta raide „Z“. Virš jos okupantai iškėlė mėlynai geltoną Ukrainos vėliavą, todėl žvalgybos pareigūnai daro prielaidą, kad savaeigiai ginklai bus naudojami provokuojančiam elektrinės apšaudymui, siekiant apkaltinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Enerhodaro miesto meras Dmitrijus Orlovas „Telegram“ perspėjo apie naujas Rusijos kariuomenės provokacijas, ragino miestiečius būti atsargiems ir, esant galimybei, likti slėptuvėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(27)
(-15)

Komentarai ()