[Žinios trumpai] Vakarykščiuose sprogimuose Kryme buvo bandoma sunaikinti tai, kas išgyveno sprogimą Novofedorovkoje, teigia žurnalistas  ()

Pagrindinis tariamų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų Kryme tikslas buvo įsibrovėlių bazė netoli Simferopolio, mano Antonas Pavluško.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 16 d. okupuotame Kryme pasigirdo sprogimai. Pirmieji du - kariniuose objektuose netoli Džankojaus. Po to - netoli Simferopolio. Pastarasis objektas buvo labai svarbus taikinys, mano žurnalistas, atvirųjų šaltinių žvalgybos ekspertas Antonas Pavluško.

Pavluško primena, kad pirmieji sprogimai Kryme pasigirdo Novofedorovkoje - tai tuos sprogimus su baime stebėjo poilsiautojai paplūdimyje. Ten buvo dislokuotas 43-asis karinio jūrų laivyno aviacijos pulkas. Kaip teigia Pavluško, vėliau tai, kas liko iš jo, okupantai galėjo perkelti į bazę netoli Simferopolio. Ir būtent dėl to ukrainiečiai galėjo taikytis į tą aerodromą. Čia taip pat buvo dislokuotas 37-asis Rusijos ginkluotųjų pajėgų sudėtinis aviacijos pulkas.

 

Jis mano, kad dėl šių smūgių Rusija turės perkelti įrangą ir karius į kitus Krymo karinius aerodromus, o tai padaryti bus sunku. Apskritai, pasak Pavluško, Rusijos oro gynybos sistema toli gražu nėra tokia efektyvi, kaip manyta anksčiau.

(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: