[Žinios trumpai] Apie tokį tikrai negirdėjote! Ukrainos kariškiai parodė, kaip ypatingai retas „Bayraktar Mini” medžioja orkus (Video)  ()

Nurodoma, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš Turkijos gavo per 20 tokių bepiločių orlaivių. Jie skirti žvalgybai nedideliais atstumais bet kuriuo paros metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai pademonstravo žvalgybinio drono „Bayraktar Mini“ naudojimą. Apie tai pranešė telegramos kanalas „Ukraine Weapons Tracker“.

Išskirtinėje filmuotoje medžiagoje parodytas UAV darbas kartu su artilerija. Dronas aptinka taikinius, perduoda artilerijos koordinates ir šaudo į juos.

Vaizdo įraše parodyta UAV sąsaja ir kaip jį galima paleisti į dangų. Dronas, skrendantis 800 metrų aukštyje, nuotolio ieškiklio pagalba nustato atstumą iki taikinio iš oro. Filmuotoje medžiagoje taip pat stebimas įsibrovėlių judėjimas.

Teigiama, kad invazijos pradžioje Ukraina iš Turkijos nemokamai gavo 24 „Bayraktar Mini” bepiločius orlaivius.

Kas žinoma apie „Bayraktar Mini“ droną?

 

„Bayraktar Mini“ yra gerai žinomos kompanijos „Baykar“ dronas. Jis buvo sukurtas 2005 m. trumpojo nuotolio žvalgybai ir stebėjimui. Tuo pačiu metu koncepcija apėmė žvalgybą bet kuriuo paros metu. Pirmą kartą mini dronas pakilo į orą 2006 m. spalį.

 

Pagrindinės „Bayraktar Mini“ charakteristikos:

  • sparnų plotis – 1,6 metro
  • ilgis - 1,2 metro
  • kreiserinis greitis – 70 km/val.
  • veikimo spindulys – 10 km
  • skrydžio trukmė – 60 min.
  • maksimalus aukštis – 1000 metrų
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()