Vokietija šokiravo visus, Ukraina įsiutusi: skelbiama, ką pasiūlė Bundestage dėl „Nord Stream 2“  ()

Bundestagas pasiūlė paleisti „Nord Stream 2“. Ukrainoje ši idėja lyginama su priklausomybe nuo narkotikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos Bundestagas mano, kad būtina paleisti dujotiekį, užpildyti saugyklas žiemai ir jį išjungti. Andrijus Jermakas tame įžvelgė karo prieš Ukrainą finansavimą, o Dmitrijus Kuleba brėžė paraleles su priklausomybe nuo narkotikų.

Bundestago vicepirmininkas, opozicinės Laisvosios demokratų partijos vadovo pavaduotojas Wolfgangas Kubickis interviu vokiečių leidiniui RND pasisakė už idėją paleisti „Nord Stream 2“, kad dujų saugyklos būtų užpildytos žiemai.

„Nėra jokios svarios priežasties neatidaryti dujotiekio. Tai padės žmonėms nesušalti žiemą, mūsų pramonė nepatirs didelės žalos“, – sakė jis.

Vokietija, anot jo, neturi ko prarasti, jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nuspręs išjungti dujų tiekimą. Politikas mano, kad dujų tiekimo gerinimas turėtų tapti prioritetu federalinės valdžios darbe.

„Kai tik Vokietija užpildys visas dujų talpyklas, „Nord Stream 2“ vėl bus uždaryta. Rusijos dujos nei geresnės, nei blogesnės, priklausomai nuo to, iš kurio dujotiekio jos ateina“, – sakė jis.

Vokietijos vyriausybė šią idėją laiko absurdiška

Laisvosios demokratų partijos vadovas ir Vokietijos finansų ministras Christianas Lindneris pavadino Kubickio pasiūlymą „neteisingu ir absurdišku“, pranešė „Deutsche Welle“. Vokietijos vyriausybė pareiškė, kad „Nord Stream 2“ paleidimas neįtrauktas į darbotvarkę.

Žemutinės Saksonijos ministras pirmininkas Stefanas Weilas mano, kad „Nord Stream 2“ uždarymas yra vienas iš Europos atsakymų į prasidėjusį karą Ukrainoje. Žingsnis atgal virstų Putino pergale, o tai nepridėtų pasitikėjimo ES energetiniu saugumu, pažymėjo politikas.

 

Bundestago gynybos komiteto vadovė Marie-Agnes Strack-Zimmermann priminė Kubickiui, kad dujotiekio paleidimo moratoriumas buvo vienas iš jo programos punktų.

Ukrainos prezidentūros vadovas kalba apie karo Ukrainoje finansavimą

Bandymas atgaivinti temą apie Rusijos dujotiekio „Nord Stream 2“ paleidimą panašus į žaidimą kartu su teroristais. Apie tai „Telegram“ rašė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

Rusijos naftos ir dujų pirkimas yra Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą finansavimas, o „Nord Stream 2“ tema turėtų būti uždaryta amžiams, įsitikinęs prezidentūros vadovas.

Laimėti konfrontaciją su Rusija, anot Jermako, įmanoma tik išplėtus sankcijas.

 

„Pasaulinė sanglauda dėl sankcijų išplėtimo gali sulaužyti teroristinės valstybės, vadinamos Rusija, kuri energiją naudoja kaip ginklą, nugarą. Tik tvirta pozicija iki pat pergalės duos rezultatą“, – apibendrino prezidentūros vadovas.

„Nord Stream 2“ startas primena priklausomybę nuo narkotikų

Vokietijos politikų noras kuriam laikui paleisti „Nord Stream 2“ ir jį uždaryti yra visiškai neracionalus, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba.

„Tai panašu į priklausomybę nuo narkotikų, kai žmogus sako „tik paskutinį kartą“, nesuvokdamas kiekvieno „paskutinio karto“ niokojančių pasekmių. Priklausomybė nuo Rusijos dujų žudo“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(14)
(8)

Komentarai ()