[Žinios trumpai] Oficialus Maskvos perspėjimas: „Rusija ir NATO atsidūrė ant karo slenksčio“  ()

Tiesioginis branduolinių valstybių ginkluotųjų pajėgų susidūrimas yra įmanomas, jei bus užfiksuota Rusijos Federacijos „raudonoji linija“, sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Riabkovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei NATO šalys ir toliau ignoruos Rusijos reikalavimus ir įsikiš į plataus masto karą Ukrainoje, tai gali virsti branduolinių valstybių karu. Tai interviu „Izvestija“ pareiškė Rusijos Federacijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

„Destruktyvus NATO šalių kursas ignoruoti mūsų raudonąsias linijas ir įsitraukti į konfliktą su Rusija Ukrainoje balansuojant ant tiesioginių ginkluoto konflikto ribų yra itin rizikingas“, – sakė Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Riabkovas pažymėjo, kad Rusijos branduolinio ginklo panaudojimo scenarijus yra išdėstytas dokumente „Rusijos Federacijos valstybės politikos branduolinio atgrasymo srityje pagrindai“. Pasak Rusijos užsienio reikalų viceministro, ten pažymima, kad Rusijos Federacija gali panaudoti savo branduolinį potencialą „išimtinai reaguodama į agresiją“ kai kyla grėsmė Rusijos egzistavimui.

 

Riabkovas pabrėžė, kad Rusijos Federacija gali panaudoti branduolinį ginklą tik reaguodama į ataką, savigynai ir „čia nėra vietos spėlionėms ar fantazijoms“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(45)
(-38)

Komentarai ()