[Žinios trumpai] Karo ekspertas paaiškino, kodėl Ukraina negali susitvarkyti su S-300 atakomis: viską lemia viena raketos ypatybė  ()

S-300 sistema buvo sukurta lėktuvų ir raketų atakoms, tačiau dabar Rusija naudoja šį ginklą sausumos taikiniams Ukrainoje atakuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu įsibrovėliai vis dažniau naudoja S-300 leidžiamas raketas, kad pasiektų Ukrainos miestus, o ne oro taikinius. Būtent su jų pagalba rusai apšaudė Charkivą ir Mykolajivą. Karo ekspertas Olegas Ždanovas paaiškino, kodėl Ukrainos gynėjams sunku susidoroti su raketomis iš S-300 sistemų.

Kaip paaiškėjo, raketas iš S-300 sistemos numušti sunku nes jos gali manevruoti skrydžio metu, apgaulingai keičia skrydžio trajektoriją. S-300 veikimo nuotolis atakuojant taikinius ant žemės yra nuo 100-200 km. Nors tai - svarbios galimybės Rusijai, Ukrainos gynėjams sunku pasiruošti šių raketų atakoms. 

Taip pat ekspertas negalėjo atsakyti į klausimą dėl rusiškų raketų S-300 tikslumo. Jo teigimu, tikslumas yra apie 100 metrų, tačiau jį galima gerinti papildomomis priemonėmis, kurias rusai gali pasitelkti.

 

Dar rugpjūčio viduryje pasirodė žinia, kad prie sienos su Ukraina atvyko 29 traukinio vagonai iš Rusijos Federacijos gilumos, atgabenę raketas S-300 sistemoms. Nors S-300 yra oro gynybos sistema, ji nuo pat savo sukūrimo galėjo būti naudojama ir antžeminiams taikiniams atakuoti.

(14)
(13)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: