[Žinios trumpai] „Jei Putinas prarastų valdžią šiuo metu, gali įvykti pats baisiausias scenarijus“  ()

Daugelis V. Putino aplinkoje nepatenkinti jo kariaujamu karu prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyla pavojus greitai atleisti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Tačiau šiuo atveju valdžią gali perimti „vanagai“, norintys didelio pasaulinio karo.

Apie tai „Freedom“ eteryje papasakojo „Bellingcat“ tyrėjas Christo Grozevas.

Ch. Grozevas mano, kad šiuo metu V. Putinas neturi strategijos, kaip stumti į priekį okupacines pajėgas ir jis „turi ją kasdien perrašyti“, „jis priverstas dirbti tiesiogiai su karo lauko vadais“.

„Blogiausias scenarijus, kai politinę valdžią (paima) būtent „vanagų“ „sparnas“... Kyla rizika, kad valdžią perims grupė, mananti, kad reikia visiškos mobilizacijos – tai būtų pats blogiausias variantas visam pasauliui“, – sakė Ch. Grozevas.

Kartu žurnalistas geresniu variantu laiko tą, pagal kurį V. Putinas lėtai prarastų valdžią.

Apie „vanagų“ suaktyvėjimą V. Putino aplinkoje liudija ir nebaudžiama vyriausiojo vado veiksmų kritika, kuria dalijasi rašistų tinklaraštininkai.

 

„Pažiūrėkite, kaip išaugo šio sparno drąsa. Jie kalba per savo oratorius, tarp jų ir I. Girkiną, vis labiau pradeda atvirai kritikuoti V. Putiną, vis dažniau siūlo, jog ir Vakarus reikia bombarduoti, o ne tik „Sprendimų priėmimo centrą“. Jie ir toliau rašo, yra laisvi, vadinasi, turi stogą. Manau, tai gana pavojingas scenarijus“, – sakė Ch. Grozevas.

Atsakydamas į klausimą, ar V. Putinas turi įpėdinį, Ch. Grozevas pripažino, kad pirmasis GRU (vyriausioji žvalgybos valdyba) vadovo pavaduotojas Vladimiras Aleksejevas galėtų save laikyti būsimu prezidentu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(10)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: