[Žinios trumpai] Ukraina iš Vokietijos gavo galinguosius COBRA radarus: štai ką sugeba šis monstras (Video)  ()

Ukraina pagaliau iš Vokietijos gavo pirmąją ilgai žadėtų anti-baterinių sistemų partiją ir dar penkis priešlėktuvinius „Gepard“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausiame Vokietijos federalinės vyriausybės atnaujinime teigiama, kad pirmoji „Counter-Battery Radar“ (COBRA) sistema pagaliau pasiekė Ukrainą. Kartu su dar 5 priešlėktuviniais pabūklais „Gepard“, bendras jų kiekis siekia 20 vienetų.

Pasak Vokietijos atstovo, Ukraina paprašė 40 COBRA radarų sistemų, tačiau Vokietija galėjo suteikti tik nuo trijų iki penkių iš savo 19 transporto priemonių atsargų.

Tada birželio mėn. kancleris Olafas Scholzas patvirtino, kad Ukraina gaus šias sistemas, ir tuo metu buvo beveik aišku, kad tai bus COBRA. Taigi, pažiūrėkime ir išsiaiškinkime, ar rezultatas buvo vertas Ukrainos pastangų.

COBRA yra bendras „Thales“, „Airbus Defense and Space“ ir „Lockheed Martin“ produktaas. Sistema pradėjo tarnybą Vokietijos armijoje tik 2005 m.

Komplekse sutelktas aukštas visų procesų automatizavimas ir bendras sistemų suskaitmeninimas. Skelbiama, kad sistema per dvi minutes gali aptikti tikslias 40 priešo artilerijos vienetų šaudymo pozicijas.

„COBRA misija yra surasti minosvaidžius, raketų paleidimo įrenginius ir artilerijos baterijas ir teikti informaciją, kaip kovoti su jų efektyvumu“, – sako tarptautinė jungtinio ginklavimosi bendradarbiavimo organizacija OCCAR.

 

Kalbant apie veiksmų spektrą, yra tam tikrų duomenų neatitikimų. Dažniausia informacija apie aptikimo diapazoną – 40 km, tačiau Bundesveras skelbia, kad radaras gali „matyti“ iki 100 km atstumu.

Ir reikia pažymėti, kad Vokietija buvo pirmoji šalis, iškėlusi pakankamos ekipažo apsaugos klausimą, inicijuodama COBRA sistemą integruoti į apsaugotą modifikuotą transporto priemonę (Modified Carrier Vehicle, pMCV).

Taigi, Ukrainos armija gavo naujausias, gerai apsaugotas sistemas ant MAN SX45 8x8 važiuoklės. Be to, COBRA 2021 m. gavo atnaujinimą, kuriame yra naujas inercinis navigacijos įrenginys su GPS galimybe ir geresniu tikslumu bei signalo procesoriaus atnaujinimas su geresne programine įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(0)
(84)

Komentarai ()