Po žurnalistų atlikto tyrimo paaiškėjo skandalinga informacija: savo įvestų sankcijų nesilaiko pačios ES šalys?  ()

Rusijos tanklaiviai gabena naftą į Europą nepaisydami sankcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija rado būdą, kaip apeiti ES sankcijas naftos tiekimui ne vamzdynais.

Užfiksuotas Rusijos „juodojo aukso“ pervežimas į ES tanklaiviais.

Didelį tyrimą paskelbė „Laisvės radijo“ žurnalistų vykdomas projektas „Schemos“.

Draudimas aptarnauti Rusijos laivus Europos uostuose buvo įvestas dar balandį. Nepaisant to, Rusija aktyviai varo savo laivus į Europos uostus.

Žurnalistai išsiaiškino, kad pastaraisiais mėnesiais tuo pačiu maršrutu Juodojoje jūroje plaukė mažiausiai 13 Rusijos laivų, kurių talpa 4-5 tūkst. tonų.

Iš Rusijos Federacijos uostų jie patraukė link Rumunijos miesto Konstancos. Ten jie sustojo maždaug už 20 mylių nuo uosto, kur tikriausiai išsikrovė. Po to laivai jau tušti grįžo į Rusiją.

Tyrimo duomenimis, europiečiai naftos iš šių laivų gavo dviem būdais.

Pirmajame variante „juodasis auksas“ buvo kraunamas tiesiai jūroje į laivą su ES šalies (dažniausiai Bulgarijos) vėliava, kuris buvo pristatytas į sausumą.

Antruoju variantu rusai krovė savo naftą į tanklaivį „New Legend“ po Liberijos vėliava. Šis laivas stovi vienoje vietoje apie 5 mėnesius, faktiškai yra stacionarus Rusijos naftos perkrovimo punktas. Nuo birželio Rusijos tanklaiviai reguliariai perkraudavo naftos krovinius į šį laivą.

 

Šią schemą, anot žurnalistų, organizavo vienas turtingiausių Rusijos žmonių Vladimiras Lisinas per savo įmonę „Volga Shipping“.

Verta paminėti, kad ES uostai Rusijos laivams buvo uždaryti nuo balandžio 17 d. Be to, europiečiai ketina visiškai atsisakyti Rusijos naftos iki 2022 metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(15)
(-4)

Komentarai ()