[Žinios trumpai] „Visiškas Alles kaput!“: Girkinas-Strelkovas sugniuždytas dėl katastrofiškos Rusijos situacijos prie Charkivo  ()

Rusijos diversantas, tarptautinis teroristas ir karo nusikaltėlis Igoris Girkinas-Strelkovas Rusijos Federacijos okupacinės armijos padėtį prie Charkivo apibūdino žodžiais „alles kaput“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl greito Ukrainos pajėgų kontrpuolimo Rusijos kariuomenės padėtis Iziumo kryptimi yra katastrofiška. Gynyba subyrėjo. Tai rugsėjo 8 dieną savo „Telegram“ kanale pripažino buvęs Rusijos Federacijos FSB pareigūnas, karo nusikaltėlis Igoris Girkinas.

„Į pietus nuo Charkivo yra visiškas organizuotos gynybos „alles kaput“ („visiška pabaiga“ – red.)“, – rašo Girkinas. Jis patvirtino, kad Ukrainos kariuomenė visiškai išlaisvino Balaklijos miestą. Anot Strelkovo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau priartėjo prie Kupiansko ir ten kaunasi su Rusijos kariuomene. Tiesa, ši informacija nėra nauja - Ukrainos kariai jau fotografuojasi Kupiansko centre su Ukrainos vėliavomis.

„Priešas, naudodamas mobilias grupes, rengia gilius reidus mūsų dezorientuotų karių užnugaryje, sukeldamas paniką nedidelėmis pajėgomis, naikindamas kontrolės punktus, perimdamas kelius ir transporto kolonas“, – sakė Strelkovas.

Jis patikslino, kad šios mobiliosios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų grupės turi puikų ryšį ir rimtą ugnies paramą. Dėl šios priežasties Ukrainos artilerija preciziškais smūgiais naikina Rusijos įsibrovėlių susitelkimus šioje srityje. „Mūsų aviacija šioje netvarkoje yra nepajėgi atskirti „draugo nuo priešo“, todėl priešas kol kas gali išsisukti su tokiais antskrydžiais“, – skundėsi rusų diversantas.

 

Jis tikina, kad Rusijos vadovybė skubiai perkelia rezervus į šią teritoriją, siekdama suvaržyti greitą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi pirmyn. Ar tai turės kokį nors poveikį, neaišku. Apskritai Strelkovas prognozuoja, kad Rusijos Federacijos okupacinė armija ateityje patirs panašių katastrofų ir kituose frontuose.

(73)
(0)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: