Ukraina planuoja nusipirkti įdomių hibridinių vokiškų savaeigių haubicų RCH-155 – panašumas į lietuvišką „Vilką“ ir „Saulę“ neatsitiktinis (Video)  (7)

Kaip praneša žiniasklaida, Ukraina planuoja įsigyti 155 mm RCH-155 savaeiges haubicas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-17 Ukraina planuoja nusipirkti įdomių hibridinių vokiškų savaeigių haubicų RCH-155 – panašumas į lietuvišką „Vilką“ ir „Saulę“ neatsitiktinis (Video)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis WELT ataskaita, susijusia su Ukrainos gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu, Ukraina pateikė prašymą Vokietijai dėl haubicų 2022 metų liepą.

Ukraina suinteresuota įsigyti 18 vienetų šios įrangos. Numatoma sandorio vertė – 216 mln. eurų. „Krauss-Maffei Wegmann“ pirmąsias naujas haubicas galės pristatyti po 30 mėnesių nuo darbų pradžios.

Tai yra, ginklai, kurie Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pasieks ne anksčiau kaip 2025 m.

Anot WELT, Vokietijos vyriausybė sutiko su šiuo prašymu.

Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnykas patvirtino ir Vokietijos valdžios institucijų pritarimą eksportui: „Tai bus reikšmingas indėlis į masinį Ukrainos kariuomenės kovinio pajėgumo stiprinimą. Tikiuosi, kad federalinė vyriausybė ir toliau nuosekliai eis šiuo keliu“.

RCH-155 yra ratinė savaeigė haubica su bokšteliu iš PzH2000 (Lietuvoje pavadintos „Saule“), kuris sumontuotas ant šarvuočio „Boxer“ 8×8 ratinės važiuoklės (lietuviška „Boxer“ modifikacija vadinama „Vilku“).

 

Savaeigė haubica ginkluota L52 pabūklu, kurios deklaruojamas šaudymo nuotolis yra iki 54 km (su didelio tikslumo V-LAP sviediniais). Ugnies greitis yra 9 šūviai per minutę.

Važiuoklė turi 815 AG variklio galią, kuri leidžia 39 tonas sveriančią mašiną įgreitinti iki 100 km/h ir vienu degalų papildymu nuvažiuoti iki 700 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai (7)