Sensacingas radinys – Rusijos pozicijose rastos Kinijoje pagamintos minos: ką tai reiškia? (Video)  (1)

Šis atradimas gali reikšti, kad Rusijos kariai yra priversti naudoti kinų amuniciją, nes neturi savo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienoje iš Rusijos kariuomenės paliktų pozicijų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai aptiko Kinijoje pagamintų minosvaidžių bombų. Tai yra 60 mm amunicija, kurią gana lengva atpažinti kaip kiniškas 60 mm M-83A minosvaidžio minas.

Tai teigiama vaizdo įraše, kuris bendrinamas vienoje iš „Twitter“ profilio paskyrų.

Tiksli filmavimo vieta ir laikas nežinomi. Tuo pačiu vaizdo įraše aiškiai matyti, kad minos yra naujos, su standartiniais plastikiniais apvalkalais. Kartu su bombomis taip pat buvo rasta detonatorių ir sprogstamųjų užtaisų.

Ši išvada įdomi dėl dviejų pagrindinių priežasčių. Pirma, Rusijos kariuomenė neturi 60 mm minosvaidžių. Antra, apie tokių ginklų, kaip ir jiems skirtų šaudmenų, pirkimą nepranešta.

 

Kol kas nežinoma, kur tiksliai šie kinų gamybos ginklai buvo užfiksuoti ir kuris Rusijos dalinys juos panaudojo. Taip pat nežinoma, kaip šie ginklai pateko į Rusijos Federaciją.

 

Tai gali būti tiesioginis tiekimas iš Kinijos, o tai, žinoma, bus atskira pokalbių tema valstybiniu lygiu. Taip pat gali būti, kad jos buvo reeksportuotos iš Šiaurės Korėjos ar kokios nors Afrikos šalies. Atsižvelgiant į tai, kad buvo užfiksuoti gamyklinis įpakavimas ir visa pridedama dokumentacija su serijos numeriais, neturėtų kilti problemų dėl identifikavimo, žinoma, jei Pekinas sutiks bendradarbiauti.

Tačiau svarbiausias šios išvados aspektas yra tai, kad Rusijos Federacijai apskritai reikėjo importuoti amuniciją ir minosvaidžių sistemas, o tai gali reikšti, kad agresoriui trūksta tam tikro ginklų ir šaudmenų asortimento.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)

Komentarai (1)