Rusijoje su baime skelbiama, kad Vokietija atsiųs į Ukrainą galingus ginklus – „tankų perkūniją“  ()

Berlynas aprūpins Kyjivą sunkiasvoriais šarvuočiais, įskaitant „tankų perkūniją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos valdžios institucijos ketina Ukrainai perduoti sunkiasvorius šarvuočius, visų pirma tankus „Leopard 1“ ir „Leopard 2“, pėstininkų kovos mašinas „Marder“ ir šarvuočius „Fuchs“.

Apie tai rašo „RIA Novosti“, remdamasi Vokietijos žiniasklaida.

„Dauguma vyriausybės narių pasisako už papildomų ginklų perdavimą Ukrainos sąjungininkams, įskaitant tankus „Leopard 1“ ir „Leopard 2“, pėstininkų kovos mašinas „Marder“ ir šarvuočius „Fuchs“, – rašoma leidinyje.

Nurodoma, kad JAV Valstybės departamentas išsiuntė žinutę Vokietijos užsienio reikalų ministerijai, sakydamas, kad Vašingtonas mielai priims tokias atsargas. Nors galutinis sprendimas dar nepriimtas.

O neseniai Vokietijos kancleris Olafas Scholzas skundėsi Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kad Amerikos valdžia daro spaudimą Berlynui.

Dar prieš kelis mėnesius Bundesveras žadėjo perleisti apie šimtą tankų „Leopard 1“, tačiau iki šiol to nepadarė. Didelė tikimybė, kad šios transporto priemonės pateks į Ukrainą, nes jos tarsi negyvas svoris kabo ant Vokietijos karinio biudžeto, nes jų išlaikymas brangus, be to, 2010 metais buvo pašalinti iš tarnybos.

 

Tankai laikomi pasenusiais, bet ne A5 modifikacija, aprūpinta gera ugnies valdymo sistema, naktinio matymo įrenginiais ir termovizoriais. Ukrainos ginkluotosios pajėgos šias transporto priemones gali naudoti kovoms pasaloje.

„Leopard 2“ yra laikomas modernia ir labai pavojinga mašina, ji paprastai vadinama „tankų perkūnija“. Naujausia A7 modifikacija pasižymi puikiais šarvais, efektyvia ugnies valdymo sistema, tolimojo nuotolio taikikliais, taip pat geromis vairavimo savybėmis.

Leidinio duomenimis, Vokietijoje tokių „leopardų“ yra 225 vnt., tačiau atnaujinta versija nesiekia 20 vnt.

 

Todėl, jei Vokietija nuspręs į Ukrainą siųsti sunkiasvorę šarvuotą techniką, tuomet Kyjivas gaus A4 modifikaciją, kurios Vokietijos sandėliuose yra apie 80 vnt.

Karo ekspertas Oleksijus Leonkovas įsitikinęs, kad Vokietija Ukrainai perduos modernius šarvuočių modelius. Visgi, Vokietijos valdžia moka skaičiuoti pinigus, taip pat supranta, kad tokia padėtis su ginklų tiekimu Kyjivui yra itin nepalanki Berlynui.

„Tai, kuo jie galėtų pasidalinti nepakenkdami sau, jau yra Ukrainoje. O gynybos užsakymai, kuriuos kancleris pasiruošęs dosniai finansuoti, reikalingi pirmiausia jiems patiems“, – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(4)
(39)

Komentarai ()