[Žinios trumpai] Prancūzija užsuka šildymą - skelbiama, kokia temperatūra bus viešuosiuose pastatuose ir darbe  ()

Remiantis Prancūzijos nuomonės tyrimų instituto „OpinionWay" atliktos apklausos laikraščiui „Les Echos" rezultatais, 81% prancūzų pritaria šildymo temperatūros ribojimui viešose vietose ir įmonėse, o 71% – namuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

81% apklaustųjų sutinka su 19 laipsnių Celsijaus temperatūra ateinančią žiemą viešuosiuose pastatuose ir darbe, kaip rekomenduoja vyriausybė.

Kad sąskaitos už dujas nebūtų pernelyg didelės ir šviesos nebūtų išjungtos, 71% prancūzų yra pasirengę sutikti, kad tai būtų padaryta ir privačiuose namuose, teigia sociologai, praneša „Interfax-Ukraine".

Nors prancūzai sutinka apriboti temperatūrą tikėdamiesi, kad energijos kainos kitais metais padidės 15%, kaip prognozuoja valdžios institucijos, kitos apklausos priemonės sulaukė mažiau pritarimo.

57% prancūzų pritaria dujų ir elektros taupymui įmonėse piko valandomis. Tik 40% sutinka naudoti panašią priemonę namuose. Trūkstant energijos šaltinių, dauguma respondentų – 56% – tiekiant energiją nori teikti pirmenybę namų ūkiams, o ne įmonėms.

 

Apskritai 71% respondentų yra susirūpinę esama situacija energetikos sektoriuje. Tuo pačiu metu du trečdaliai jų mano, kad energijos kainų augimas Prancūzijoje nėra toks didelis kaip daugelyje kitų Europos šalių, ypač Vokietijoje, Ispanijoje ir Italijoje. Ta pati dalis gyventojų, anot apklausos, pritaria Vakarų sankcijoms Rusijai, nepaisant visuomenėje vykstančių diskusijų apie šių priemonių naudą ir efektyvumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()