[Žinios trumpai] Karo ekspertas įvertino, ar V. Putinas ryšis panaudoti branduolinį ginklą  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas rugsėjo 21 dieną dar kartą priminė, kad Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą. Tačiau jo naudojimas nesuteiks jokių pranašumų įsibrovėliams, mano karo ekspertas Piotras Černikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Černiko teigimu, jei Putinas suvoks, kokia pabaiga jo laukia, jis gali priimti bet kokį sprendimą. Jis pridūrė, kad jei Hitleris būtų turėjęs branduolinį ginklą, jis tikrai jį būtų panaudojęs.

„Jei taip atsitiks (bus panaudotas branduolinis ginklas), tai jau nebebus Ukrainos problema. Viskas vyksta globaliai ir Jungtinės Amerikos Valstijos bus priverstos reaguoti į šį iššūkį“, – teigia karybos ekspertas.

JAV nereaguotų į Rusijos branduolinio ginklo naudojimą, tai paaštrintų konfliktus visame pasaulyje, ypač tarp Kinijos ir Taivano, Indijos ir Pakistano, Šiaurės Korėjos ir Pietų Korėjos.

„Nuo 1962 metų – vadinamosios Karibų jūros krizės – branduolinė problema yra aukščiausiame taške“, – reziumavo Černikas.

 

Taigi, Černikas mano, kad Putinas gali panaudoti branduolinį ginklą, jei suvoks, kad jam bet kuriuo atveju artėja galas. Tai primena Rusijos propagandistų mąstymą - „kam tas pasaulis, jei jame nėra Rusijos“. Tik Rusija šiuo atveju yra Putino režimas - jei Putinas savo valdymo pabaigą laikys Rusijos pabaiga, kodėl jis neturėtų panaudoti branduolinio ginklo?

(5)
(8)
(-3)

Komentarai ()