[Žinios trumpai] R. Kadyrovas skelbia netikėtą pareiškimą - Čečėnija nevykdys mobilizacijos, skelbia priežastį  ()

Čečėnijos Respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas yra labai nepatenkintas kalinių apsikeitimu, kurio metu išvaduoti „Azovstal“ gynėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadyrovas pareiškė, kad jo regione mobilizacija nebus vykdoma. Tai jis paskelbė per susitikimą su vadinamosios „specialiosios operacijos“ operatyviniu štabu. Anot jo, per karą Ukrainoje Čečėnija „viršijo planą“ karių skaičiaus atžvilgiu. Jis sakė, kad kautynėse dalyvavo apie 20 tūkst. Čečėnijos karių. Tai - 254 % numatyto plano. Tiesa, Kadyrovas daugiau detalių nepateikė.

Jis taip pat pakomentavo protestus, vykusius Grozno mieste. Maždaug 40 moterų bandė surengti prieškarinį mitingą, todėl, pasak Kadyrovo, jų artimieji buvo mobilizuoti. Jis pagrasino, kad tie, kurie organizuos mitingus prieš mobilizaciją, būtinai eis į priešakines linijas.

 

Daugybė Rusijos vadovų, kurie buvo itin patenkinti karu Ukrainoje, pyksta dėl „Azovstal“ gamyklos gynėjų išlaisvinimo. Tai - „Azov“ pulko kovotojai, kuriuos Rusija buvo paskelbusi naciais. Taigi, jų paleidimas stipriai kenkia „denacifikacijos“ mitui, kurį Putinas pabrėžė nuo pat invazijos pradžios.

(10)
(7)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: