[Žinios trumpai] „Nukrito nuo laiptų“ – mįslingomis aplinkybėmis žuvo dar vienas Putino sąjungininkas, aukščiausio lygio aviacijos specialistas  ()

Trečiadienį (rugsėjo 21 d.) buvo pranešta apie Rusijos aviacijos eksperto ir Kremliaus sąjungininko Anatolijaus Geraščenkos mirtį „nukritus nuo laiptų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anatolijus Geraščenka dirbo Maskvos aviacijos instituto (MAI) rektoriumi ir buvo plačiai žinomas kaip geriausias vietos aviacijos ekspertas. „Global News“, remdamasi Rusijos žiniasklaida, šią savaitę pranešė, kad 72 metų Geraščenka mirė instituto teritorijoje nukritęs nuo kelių laiptų.

Priešlaikinė jo mirtis yra naujausia iš pastarojo meto nelaimingų ar nesavalaikių Rusijos veikėjų mirčių virtinės.

Geraščenka 45 metus dirbo MAI, kol tapo universiteto rektoriumi – šias pareigas ėjo aštuonerius metus, kol išėjo į pensiją 2015 m. Po to jis tapo dabartinio rektoriaus patarėju.

Geraščenkos mirties proga institutas paskelbė pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad tai yra „milžiniška netektis“ universitetui ir „mokslo bei pedagogų bendruomenei“.

Geraščenka buvo žinomas dėl to, kad dirbdamas MAI paskelbė daugiau nei 100 mokslinių straipsnių ir buvo apdovanotas aukščiausiais valstybės apdovanojimais, tokiais kaip pirmosios klasės ordinas „Už nuopelnus Tėvynei“ ir „Garbės ordinas“.

 

Remiantis MAI viešu pareiškimu, Geraščenkos darbas lėmė, kad 2010 m. institutas buvo pripažintas geriausiu valstybiniu universitetu, o jį baigę absolventai buvo geidžiamiausi gynybos pramonėje dirbančių įmonių ir organizacijų.

Buvusio rektoriaus žūčiai tirti buvo sudaryta komisija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(4)
(29)

Komentarai ()