[Žinios trumpai] Baltarusijoje prasidėjo košmaras: mobilizuoti užpuolė vietinius, vadai tai skatina, Lukašenka dingo į krūmus  (1)

Į Baltarusijos teritoriją atvykus mobilizuotiems rusų kariams buvo įvykdyta daugiau nei 30 išžaginimų ir 9 apiplėšimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Baltarusijos teritoriją jau atvykę mobilizuoti Rusijos Federacijos piliečiai rodo didesnį žiaurumą nei profesionalūs kariai. Ukrainos 24-ojo kanalo žurnalistai pastebi, kad Baltarusijoje padidėjęs Rusijos karių skaičius sukėlė neblaivių nusikaltimų bangą.

„Rusijos grupuočių vadai net nesistengia suvaldyti savo pavaldinių, o priešingai – skatina daryti nusikaltimus prieš civilius Baltarusijos gyventojus. Rusijos ginkluotųjų pajėgų buvimas Baltarusijos teritorijoje nuolat blogina nusikalstamumo situaciją. Išžaginimų, plėšimų ir žmogžudysčių skaičiaus padidėjimą fiksavo Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai“, – rašoma pranešime.

Žurnalistų viešai neatskleisti šaltiniai teigia, kad praėjus kelioms dienoms po mobilizuotų rusų perkėlimo į Baltarusiją buvo įvykdyta daugiau nei 30 išžaginimų ir 9 apiplėšimai, kuriuose tiesiogiai dalyvavo mobilizuoti kariai. Medžiagoje rašoma, kad Rusijos Federacijos piliečiai taip pat figūruoja tyrime dėl vyro, kuris galėjo būti seksualinio nusikaltimo liudininkas, nužudymo.

 

Žvalgybos šaltiniai pažymi, kad Aleksandro Lukašenkos režimas nenori gadinti santykių su Kremliumi, todėl nusikaltimai slepiami.

„Situaciją apsunkina tai, kad dalis mobilizuotųjų yra į laisvę paleisti kaliniai, susibūrę į mažas gaujas. Šių grupių būstinės yra mokyklos, apleisti sandėliai ir angarai, kuriuose jie apsigyveno atvežti iš Rusijos. Baltarusijos valdžia negali ir nenori stabdyti Rusijos nusikaltėlių invazijos“, – pridūrė žurnalistai.

(111)
(13)
(98)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: