[Žinios trumpai] Vokiečiai pašiurpę – į Kyjivą iš karto siunčia galingą oro apsaugos sistemą, jų bus dar daugiau  ()

Reaguodama į masinę raketų ataką prieš Ukrainą šį rytą, Vokietija įsipareigoja kuo greičiau pristatyti pirmąjį IRIS-T.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-10 [Žinios trumpai] Vokiečiai pašiurpę – į Kyjivą iš karto siunčia galingą oro apsaugos sistemą, jų bus dar daugiau  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vokietija Ukrainai pristato pirmąją iš keturių IRIS-T SLM oro gynybos sistemų“, – sakoma anksčiau šiandien paskelbtame Vokietijos gynybos ministerijos pranešime, kai raketos smogė Ukrainos miestams.

Ministrė Christine Lambrecht sakė, kad pirmoji IRIS-T į Ukrainą atkeliaus „per kelias artimiausias dienas“, o kitos trys sistemos, kurias žadėjo Vokietija, atvyks 2023 m.

„Atnaujinta raketų ugnis į Kyjivą ir daugelį kitų miestų aiškiai parodo, kaip svarbu greitai Ukrainai pristatyti oro gynybos sistemas“, – sakė Lambrecht.

IRIS-T yra svarbus oro gynybos komponentas, kurį Ukraina bando sukurti, kad apsaugotų savo teritorijas nuo Rusijos oro ir raketų antskrydžių. IRIS-T veiks kartu su amerikiečių NASAMS, kuris atvyks vėliau.

 

Primename, kad, remiantis ankstesniais teiginiais, pirmasis IRIS-T buvo laukiamas spalio pabaigoje, o likęs pristatymas baigtas 2023 m. pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(2)
(114)

Komentarai ()