Artimiausios kelios savaitės bus kritinės – Ukrainoje laukiamas grandiozinis sprogimas  ()

Karas Ukrainoje, kuris kelis mėnesius atrodė lėtas ir skausmingas, artėjant žiemai vėl suaktyvėjo. Konfliktas krypsta į nenuspėjamą naują etapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip mano CNN kanalo kalbinti ekspertai, praneša UNIAN.

„Tai jau trečias, ketvirtas, o gal ir penktas karas, kurį stebime“, – sakė „Chatham House“ Rusijos ir Eurazijos programos vyresnysis mokslo darbuotojas Keiras Gilesas.

Po Rusijos raketų atakos sekė ilgalaikė ginkluotųjų pajėgų sėkmė ir galingas sprogimas ant Krymo tilto. Pasak ekspertų, jis smogė rusų psichikai ir suteikė Ukrainai didelį strateginį postūmį.

Artėjant šaltiesiems mėnesiams, kurie greičiausiai sulėtins sausumos kovas, artimiausios karo savaitės bus itin svarbios. O rusai stengsis savo fronto linijoje išvengti žlugimo prieš prasidedant žiemai.

„Tai, kas atrodė kaip tolima perspektyva visko, ką būtų galima įtikinamai pavadinti Ukrainos pergale, dabar tapo daug labiau tikėtina“, – sakė K. Gilesas.

Ekspertai teigia, jog pastarųjų įvykių fone „Rusijos reakcija tikriausiai dar labiau sustiprės“.

Spalio 13 d. Rusija paskelbė, kad pradeda evakuoti okupuoto Chersono gyventojus, nes Ukraina šiame regione daro didelę pažangą.

Analitikai padarė išvadą, kad sėkmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas pakeitė karo eigą ir paneigė praėjusią vasarą Vakaruose ir Rusijoje išsakytą prielaidą, kad nors Ukraina gali tvirtai ginti teritoriją, ji neturi galimybių jos atsiimti.

 

„Rusai sušvilpia – (tikėdamiesi), kad būtų išvengta žlugimo fronto linijoje prieš prasidedant žiemai“, – CNN sakė Tarptautinio strateginių studijų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas ir knygos „Rusijos kelias į karą su Ukraina“ autorius Samiras Puri.

„Jei jie gali atsilaikyti iki Kalėdų ir fronto linija atrodys maždaug tokia, kokia yra dabar, tai bus didžiulė sėkmė rusams, atsižvelgiant į tai, kaip blogai jiems buvo nuo 2022 metų vasario“, – sakė ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(3)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: