Aiškėja nauji faktai apie Irano dronus – situacija bus dar aštresnė: JAV perspėjo, kad „smogs“  ()

Vašingtonas yra pasirengęs įvesti naujas sankcijas Iranui dėl tiekimo Rusijai bepiločių orlaivių kamikadzių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai tapo žinoma, kad JAV rimtai svarsto apie papildomų sankcijų įvedimą Iranui. Panašių veiksmų yra pasirengusi imtis ES ir JK. Spalio 19 d. JT Saugumo Tarybos posėdyje buvo iškeltas bepiločių orlaivių pervežimo iš Irano klausimas, pranešė JAV Valstybės departamentas.

Iki šiol Vašingtonas surinko pakankamai įrodymų, kad Rusijos Federacija naudoja Irano bepiločius orlaivius kamikadzes Ukrainoje prieš civilinę ir ypatingos svarbos infrastruktūrą. Tuo pačiu metu JAV pabrėžė, kad Teheranas ir toliau neigia visus jam metamus kaltinimus.

Vašingtonas yra pasirengęs įvesti sankcijas visoms šalims, dalyvaujančioms bepiločių orlaivių Rusijos Federacijai tiekime. O kad Ukraina galėtų apsiginti nuo RF apšaudymo, JAV nusprendė į Kyjivą perkelti naujas oro gynybos sistemas.

Valstybės departamento ataskaitoje taip pat rašoma, kad JAV žvalgyba dar liepą perspėjo dėl bepiločių orlaivių kamikadzių perdavimo iš Irano į Rusijos Federaciją. Tuo tarpu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas teigia, jog ne taip seniai Maskva ir Teheranas susitarė iš Irano į Rusijos Federaciją siųsti instruktorius ir patarėjus, kurie apmokys Rusijos operatorius ne tik valdyti bepiločius orlaivius „Shahed-136“, bet ir daug žadančius „Arash-2“.

Rusijos Federacija paleidžia bepiločius orlaivius ne tik iš okupuotos Ukrainos teritorijos, bet ir iš Baltarusijos. Per praėjusią parą Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo numušti 6 sparnuotąsias raketas, 16 bepiločių orlaivių, iš jų 14 bepiločių orlaivių kamikadzių, taip pat nutupdė sraigtasparnį „Ka-52“. Ukrainos aviacija sudavė 10 smūgių priešui, karinei technikai ir oro gynybos sistemoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(213)
(12)
(201)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: