[Žinios trumpai] Pentagonas paskelbė apie Irano kariuomenės perkėlimą į Krymą  ()

JAV gynybos departamentas pavadino Iraną karo Ukrainoje dalyviu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas patvirtino, kad Rusija panaudojo Irane pagamintus bepiločius orlaivius-kamikadzes smogdama Ukrainos teritorijai, taip pat paskelbė apie Irano kariškių perkėlimą į aneksuotą Krymą, kurie moko rusus šiuos dronus valdyti.

Tai savo „Twitter" paskyroje parašė „The Hill" žurnalistė Laura Kelly, remdamasi Pentagono atstovo Johno Kirby pareiškimu.

Pasak JAV gynybos departamento atstovo, Kryme yra „palyginti nedaug" iraniečių, kurie padeda Rusijos kariškiams išmokti valdyti tiekiamus dronus. „Tik pastarosiomis dienomis įsitikinome, jog Irano kariuomenė buvo Kryme ir padėjo Rusijai šiose operacijose", – sakė departamento atstovas.

J. Kirby pažymėjo, kad Maskva jau gavo dešimtis Irano bepiločių orlaivių ir greičiausiai gaus jų ateityje. Amerikos pusė nerimauja, kad Rusija, kuriai trūksta ginkluotės, gali bandyti iš Teherano įsigyti kitų ginklų, pavyzdžiui, „žemė-žemė“ raketų. Šiuo metu JAV administracija siekia, kad Iranas pripažintų, jog tiekia Rusijai ginklus, pridūrė Pentagono pranešėjas.

 

Komentuodamas informaciją apie Ukrainos prašymus Izraelio perduoti „Iron Dome" oro gynybos sistemas, J. Kirby sakė, kad JAV Gynybos departamentas „uoliai tiria, kas patenka į jų taikymo sritį". Kartu J. Kirby pažymėjo, kad Izraelis yra suvereni valstybė, kuri dėl karinių prašymų savarankiškai priima sprendimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(7)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: