[Žinios trumpai] Maskvoje dar neregėti dalykai - visiškai dingo vyrai, skelbiama, kas vyksta  (2)

Maskva pavirto moterų miestu: vyrai arba mobilizuoti ir iškeliauja žudyti ukrainiečių, arba pabėgę iš šalies, arba slapstosi, kad negautų šaukimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva virto moterų miestu: vyrai arba mobilizuoti ir iškeliauja žudyti ukrainiečių, arba pabėgę iš šalies, arba slapstosi, kad negautų šaukimų. Apie tai rašoma „The New York Times“.

Maskvos centre esančioje kirpykloje „Chop-Chop“ užimta tik viena kėdė iš keturių.

„Pusė mūsų klientų išvyko“, – sakė vadovė Olga. Anot jos, daugelis vyrų nesirodo gatvėse, bijodami gauti šaukimą į karą.

„Stengiuosi visur važiuoti automobiliu, nes šaukimas gali būti įteiktas gatvėje, ir prie metro“, –pasakojo Aleksandras Perepelkinas, mados ir kultūros leidinio „Blueprint“ rinkodaros direktorius ir redaktorius.

Vien per pastarąsias dvi savaites užsakymų skaičius Maskvos restoranuose, palyginti su tuo pačiu, praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 29%. Rugsėjo mėnesį „Sberbank“ uždarė 529 skyrius. Daugelio miesto centro parduotuvių languose iškabinti užrašai „Nuoma“, o viename didžiausių Maskvos striptizo klubų lankomumas sumažėjo 60 procentų.

„Jaučiu, kad dabar esame moterų šalis“, – sakė 33 metų fotografė Stanislava, kurios gimtadienyje dalyvavo beveik vienos moterys:

„Ieškojau draugų vyrų, kurie padėtų perstatyti baldus, bet neradau, beveik visi išvažiavo. Moterys, kurių vyrai buvo pašaukti į kariuomenę jaučia baimę dėl savo vyrų, gyvi jie gali nesugrįšti“.

 

„Šie vyrai yra kaip žaislai vaikų rankose. Jie tik patrankų mėsa", - tvirtino 27 metų Jekaterina, kurios 25 metų vyras Vladimiras buvo mobilizuotas. Ji mano, kad būtų geriau, jei Vladimiras kelerius metus praleistų kalėjime, nei eitų į karą.

„Jei maskviečiai praleido hedonistinę vasarą, kai atrodė, kad po Rusijos invazijos į Ukrainą jiems niekas kardinaliai nepasikeitė, tai, prasidėjus šaltiems orams ir apčiuopiamoms karo pasekmėms, įskaitant sankcijas, padėtis labai pasikeitė“, – pažymi autorius.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)

Komentarai (2)