Pentagonas jau 100 % garantuoja, iš kur tiksliai Rusija gauna dronus Ukrainos atakoms  ()

JAV gali patvirtinti iranietišką bepiločių orlaivių, kuriuos Rusija naudoja prieš Ukrainą, kilmę ir ketina toliau dirbti su sąjungininkais ir partneriais, siekdamos aprūpinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas reikiamais oro gynybos pajėgumais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Pentagono atstovas generolas Patrickas Ryderis, informuoja „Ukrinform“.

„Žinome, kad šie dronai kilę iš Irano“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas.

P. Ryderis pažymėjo, kad tai patvirtina patys dronai ir jų konstrukcija, žvalgybos duomenys apie UAV paruošimą ir perdavimą iš Irano į Rusijos Federaciją, taip pat Irano kariuomenės buvimas Kryme, kur ji padeda rusams įvaldyti šias technologijas.

Pentagono atstovas taip pat pažymėjo, kad JAV ketina intensyvinti tarptautinį bendradarbiavimą, kad sustiprintų Ukrainos gynybinius pajėgumus.

„Ministras Austinas neseniai kalbėjosi su Ukrainos gynybos ministerijos vadovu, jis bendravo su mūsų sąjungininkais ir partneriais apie tai, ką galime padaryti, kad palaikytume Ukrainą tokiose srityse kaip oro gynyba. Mes tęsime šį bendravimą – ir ne tik oro gynybos srityje, bet ir kitų ginkluotosioms pajėgoms reikalingų sistemų atžvilgiu, jau artimiausiomis dienomis“, – sakė P. Ryderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()