[Žinios trumpai] Kremlius jau turi planą, kaip iš mobilizuotųjų gauti užkietėjusius karius - skelbiama, kiek iš viso truks karas  ()

Estijos žvalgyba prognozuoja, kad karas Ukrainoje tęsis iki 2023 metų vidurio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas karą ir toliau traktuoja kaip savo misiją, o mobilizacija Rusijoje karą pratęs iki 2023 m. vidurio, mano Estijos Užsienio žvalgybos vadovas Mikkas Marranas, rašo „Bloomberg“. Estijos žvalgybos vertinimais, Rusijos prezidentas neabejoja karo Ukrainoje tikslingumu, net nepaisant nesėkmių fronte.

„Jis vis dar vykdo tam tikrą religinę misiją. Matome, kaip Putinas ruošia savo šalį ir jos kariuomenę ilgai kovai“, – žurnalistų grupei Taline sakė Mikas Marranas.

Marranas pastaruosius septynerius metus vadovavo Estijos žvalgybai, jo tarnyba iš anksto numatė Rusijos puolimą Ukrainoje.

Kremlius nesugebės perimti iniciatyvos mūšio lauke net sutelkęs 300 000 žmonių, mano Marranas. Tačiau V. Putinas tai vertina kaip galimybę tęsti karą Ukrainos teritorijoje iki 2023 metų vidurio, mano Estijos užsienio žvalgybos vadovas. Anot Marrano, Kremlius prieina prie mobilizacijos iš „darvinistiškos“ pozicijos, tikėdamas, kad dauguma mobilizuotų bus nužudyti, o likę taps kovoje užgrūdintais kariais.

 

Putinas naudoja branduolinę grėsmę, kad sustabdytų naujų ginklų tiekimą Ukrainai iš Vakarų sąjungininkų, mano Marran. Kartu jis pripažįsta, kad Rusija gali imtis branduolinių ginklų, jei kariniai pralaimėjimai fronte tęsis.

(22)
(12)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: