[Žinios trumpai] Skelbiama super svarbi pergalė Luhanske: Ukraina perima strateginio greitkelio kontrolę!  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė Rusijos kariuomenės užgrobto maršruto, esančio tarp Svatovo ir Kremenaja miestų, kontrolę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-29 [Žinios trumpai] Skelbiama super svarbi pergalė Luhanske: Ukraina perima strateginio greitkelio kontrolę!  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per kontrpuolamąsias operacijas Luhansko srityje, Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė Rusijos kariuomenės užgrobto maršruto, esančio tarp Svatovo ir Kremenaja miestų, kontrolę.

Tokį pareiškimą „Suspilny“ padarė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas Sergejus Čerevatijus.

Anot pašnekovo, šiuo metu šiame fronto sektoriuje vyksta karinės operacijos, kurių rezultatai bus paskelbti vėliau.

Penktadienį, Luhansko OVA vadovas Serhijus Gaidai pranešė, kad Ukrainos kariuomenė perėmė minėtą maršrutą. Jis neįvardijo gyvenviečių, į kurias įžengė Ukrainos kariuomenė, tačiau pažymėjo, kad greitkelis Svatovas–Kremenaja „praktiškai yra kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų“.

 

Pareigūnas pridūrė, kad, nepaisant pastarosiomis dienomis Luhansko srityje pliaupiančių liūčių, Ukrainos kariuomenė ir toliau žengia į priekį.

Sprendžiant iš Čerevatijaus pareiškimo, kalbama apie ugnies, o ne apie fizinę greitkelio kontrolę, tai yra, kelią nuolat apšaudo Ukrainos kariuomenė, dėl ko priešo pajėgoms bus sunku arba neįmanoma judėti. Kelias strategiškai svarbus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(3)
(104)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: