[Žinios trumpai] „Jis labai bijo“ - kodėl Putinas nepakeičia Šoigu  ()

Net nepaisant Rusijos gynybos ministerijos vadovo S. Šoigu neefektyvumo, V. Putinas nesiruošia jo pakeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jis labai bijo", – paaiškino Ukrainos vidaus reikalų ministerija. Šiandien Putinas 100 % pasitiki Rusijos Gynybos ministerijos vadovu.

Žurnalistas V. Denisenko, kalbėdamas tiesiogiai per „Radio NV" sakė, jog V. Putinas nepakeis S. Šoigu, net nepaisant kritikos iš visų pusių. Kartu ministro patarėjas leido suprasti, kad S. Šoigu įtaka RF ginkluotosioms pajėgoms nėra didelė, tačiau V. Putinas stovi jam už nugaros ir tai visiškai išlygina situaciją.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija yra labai didelis mechanizmas, kurio pagalba Kremlius gali turėti neribotas finansines galimybes ir žmogiškuosius išteklius. Jei šiame etape S. Šoigu bus pašalintas, neaišku, koks žmogus užims jo vietą. Gali kilti problemų.

 

Šiame etape RF ginkluotosios pajėgos yra stipresnės už kitą struktūrą – FSB. Tik S. Šoigu V. Putinas gali pasitikėti 100 proc. Taip pat, anot V. Denisenko, V.  Putinas nenori atleisti Gynybos ministerijos vadovo ir RF ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko, nes bijo FSB „perversmo".

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()