[Žinios trumpai] Ukrainos Aukščiausioji Rada kreipėsi į G20 valstybes su prašymu pašalinti Rusiją iš šios organizacijos  ()

„Už atitinkamą rezoliuciją Nr. 8203 balsavo 310 deputatų“: Železniakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausioji Rada kreipėsi į G20 valstybes dėl Rusijos pašalinimo iš šios organizacijos.

Parlamentas šiandien priėmė atitinkamą sprendimą plenarinėje sesijoje, „Telegram“ kanale „Železnyj nardel“ apie tai rašė Ukrainos liaudies deputatas Jaroslavas Železniakas.

„Parlamentas kreipėsi į Dvidešimties grupės (G20) šalis, kad iš šios grupės sudėties būtų išbraukta Rusijos Federacija. Tai yra, kad taptų G19. Už atitinkamą rezoliuciją Nr. 8203 balsavo 310 deputatų“, - sakė jis.

Železniako teigimu, Aukščiausioji Rada savo poziciją argumentavo tuo, kad Rusijos Federacija tikslingai naikina Ukrainos gyventojus, taip pat vykdo beatodairiškus raketų smūgius ir apšaudo Ukrainos energetikos infrastruktūros objektus, nesiekdama jokių karinių tikslų, o turėdama išskirtinai teroristinius tikslus.

 

Nutarimo projektas dėl Ukrainos Aukščiausiosios Rados kreipimosi į G20 valstybes (registracijos Nr. 8203) buvo pateiktas Parlamentui lapkričio 14 d. ir išsiųstas svarstyti atitinkamam komitetui.

Liaudies deputatai taip pat prašė G20 pasmerkti Rusijos terorizmą Ukrainos teritorijoje ir primygtinai paraginti Rusiją sustabdyti agresiją prieš Ukrainą, išvedant karius bei gerbti Ukrainos teritorinį vientisumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: