[Žinios trumpai] Ukraina gavo naują galingą sąjungininką - stipriausia kalba po II-ojo pasaulinio karo, jau pralenkė net JAV (video)  (4)

Andrejus Piontkovskis įvardijo netikėtą pagrindinį šiuo metu Ukrainos sąjungininką, ir tai nėra JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Vokietija, kuri patyrė mąstymo revoliuciją po F. W. Steinmeierio spalio 28 d. vizito Kyjive ir jo istorinės kalbos po to.

„Vokiečių analitikai pastebi, jog tai svarbiausia politinė kalba, pasakyta Vokietijos po Antrojo pasaulinio karo. F. W. Steinmeieris pasirodė esąs labai drąsus žmogus ne dėl to, kad lankėsi karo zonoje. Tokių žmonių yra gana daug. Rečiausias atvejis politikams tas, kad jis pripažino savo kaltę ir atsakomybę, sakė, kad mums, vokiečiams, turi būti gėda dėl šios „Putino-Feršteino" politikos, prisidėjusios prie Kremliaus diktatoriaus agresijos ne tik Ukrainoje, bet ir Sakartvele ir kituose pasaulio regionuose", – pokalbio su Nataša Vlaščenko metu aiškino ekspertas.

Politologo teigimu, tas pats F. W. Steinmeieris, kurio vardas ukrainiečiams tapo memu (garsioji „Steinmeierio formulė"), suprato savo klaidą, o visa Vokietijos politinė bendruomenė su ja sutiko.

„Pažiūrėkite, kaip smarkiai sustiprėjo kanclerio O. Scholzo pozicija. Kokį nuostabų pareiškimą jis padarė tiesiog šių svyravimų Vašingtone fone", – pažymėjo A. Piontkovskis.

 

Tuomet ekspertas išreiškė įsitikinimą, kad JAV vis tiek tieks maksimalią pagalbą Ukrainai. Tačiau pažymėtina, jog šiandien Europa staiga pasirodė esanti priekyje.

„Dar prieš karą J. Bidenas, teisindamas savo nepakankamai griežtą poziciją Rusijos atžvilgiu, sakė, kad būtina išsaugoti vienybę su ES. Taip jis pagrindė savo nesėkmingą sprendimą atsisakyti „Nord Stream 2" boikoto. Dabar, priešingai, Vokietija yra priekyje, ir tai jokiu būdu neleis amerikiečiams svyruoti. Atėjo tiesos momentas", – sakė Andrejus Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(359)
(7)
(352)

Komentarai (4)