[Žinios trumpai] J. Stoltenbergas: Putinas padarė 2 katastrofiškas klaidas (video)  ()

V. Putinas, įsiverždamas į Ukrainą, padarė dvi katastrofiškas klaidas – Kremliaus vadovas neįvertino būsimo priešininko, už ką ir sumokėjo didžiulę kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas savo kalboje Aljanso Parlamentinės Asamblėjos sesijoje Madride atkreipė dėmesį į strategines Vladimiro Putino nesėkmes.

Atakos prieš Ukrainą metu Maskva padarė dvi dideles klaidas, kurios suvaidino lemtingą vaidmenį. V. Putinas neįvertino ukrainiečių drąsos ir valios kovoti už savo laisvę ir valstybės nepriklausomybę, taip pat sąjungininkų ir NATO partnerių ryžtą remti Ukrainą tol, kol reikės, ir tokia forma bei apimtimi, kokių reikės ginkluotosioms pajėgoms. Ukraina turi nugalėti rusų okupantus.

„Jis manė, jog gali laimėti Ukrainoje per kelias dienas. Po devynių mėnesių Rusija žlunga po nesėkmių, o ukrainiečiai ir toliau išlaisvina savo teritoriją iš okupacijos", - sakė J. Stoltenbergas. Tačiau nepaisant visų Rusijos kariuomenės nesėkmių, diktatorius nenori sustoti ir yra pasirengęs mesti rusų karius į frontą, kad tik „suteiktų siaubingų kančių Ukrainos žmonėms".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()