[Žinios trumpai] Ukraina patirs košmarą: Prancūzija skelbia, kad Rusija pereina prie naujos karo taktikos  ()

Gali būti, kad žiemą Rusijos Federacija pakeis kovos Ukrainoje taktiką, nuo sausumos operacijų pereidama prie oro antskrydžių. Prancūzijos gynybos ministerija paskelbė Kremliaus planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš keletą dienų Prancūzijos karinio departamento vadovas interviu „Le Journal du Dimanche" metu kalbėjo apie galimą Rusijos kariuomenės taktikos pasikeitimą žiemą. Prancūzijos gynybos ministras Sebastianas Lecornu priminė visiems, kad Maskva vis dar turi nemažą atsargą senos sovietinės ginkluotės, įskaitant raketas, todėl žiemą priešas gali pereiti nuo sausumos operacijų prie oro antskrydžių

S. Lecornu įsitikinęs, jog raketų smūgiai vėl kirs į kritinę infrastruktūrą, ypač į energetikos objektus, todėl prieš prasidedant šaltiems orams Rusijos gynybos ministerija nusprendė išvesti visus likusius karius iš dešiniojo Dniepro kranto. Tai leis jiems praleisti žiemą ir pailsėti nuo intensyvių kovų bei užsiimti tik jau užgrobtos linijos gynyba.

 

S. Lecornu teigė, kad Rusijos Federacija nebenaudos savo naujų ginklų, o pirmenybę teiks sovietinėms raketoms, kurių sandėlyje dar yra daug. Kremlius taip pat stengsis laimėti laiko, kad spėtų papildyti RF ginkluotųjų pajėgų gretas naujais kariais.

Prancūzijos gynybos ministerijos vadovo žodžius išvakarėse patvirtino legiono „Rusijos laisvė" savanoriai. Jie internete paskelbė filmuotą medžiagą apie raketų nuolaužas iš sovietinio komplekso „Luna-M". Šis kompleksas buvo pradėtas eksploatuoti 1964 m. ir buvo laikomas masiškiausiu SSRS laikais. Didelis minusas – nevaldomos raketos ir didelis nukrypimo nuo taikinio kampas (nuo 1,2 iki 2 km). 2010 m. Rusijos Federacijoje buvo apie 16 tokių kompleksų. Iki šiol „Luna-M" turi Baltarusija, Egiptas, Kuba ir Šiaurės Korėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(50)
(-44)

Komentarai ()