[Žinios trumpai] Lenkija turi grandiozinį planą, ką daryti su karo monstru „Patriot“: Rusijos atakoms būtų šakės  ()

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas sakė paprašęs Vokietijos perduoti Ukrainai Varšuvos pasiūlytas priešraketinės gynybos sistemas „Patriot" ir pastatyti jas prie vakarinės šalies sienos su Lenkija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip sakė ministras, tokiam žingsniui jį paskatino nauji Rusijos raketų smūgiai Ukrainai, informuoja  „Radio Svoboda".

„Tai apsaugos Ukrainą nuo tolesnių aukų ir elektros energijos tiekimo nutraukimų bei padidins saugumą mūsų rytiniame pasienyje", – įsitikinęs M. Blaszczakas.

Anksčiau tapo žinoma, kad Varšuva priima Vokietijos pasiūlymą savo teritorijoje, netoli sienos su Ukraina, patalpinti sistemas „Patriot".

Lapkričio 23 dienos popietę daugumoje Ukrainos regionų buvo paskelbtas oro pavojus. Pranešta apie sprogimus Odesoje, Mykolajivo ir kituose regionuose.

Kyjivo gyventojai girdėjo sprogimų garsus įvairiuose rajonuose. Pareigūnų teigimu, nukentėjo ypatingos svarbos infrastruktūros objektai. Žinoma apie žuvusiuosius ir sužeistuosius.

Rivnės, Južno-Ukrainos ir Chmelnickio AE visi jėgainių blokai buvo išjungti, o Zaporožėje pereita prie visiško elektros energijos tiekimo nutraukimo.

 

Oro pajėgos praneša, kad Rusija virš Ukrainos paleido 70 sparnuotųjų raketų, o oro gynyba sunaikino 51. Nacionalinės policijos duomenimis, Rusijos raketos pataikė į 16 infrastruktūros objektų, žuvo 10 žmonių.

Ukraina sušaukė JT Saugumo Tarybos posėdį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()