Gali nelikti nė cento: JAV prokurorai surengė galingą Rusijos verslininkų turto „medžioklę“  ()

Jungtinėse Valstijose ieškoma būdų, kaip areštuoti Rusijos atstovų nekilnojamąjį turtą, grynųjų pinigų sąskaitas ir patikos fondus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV federaliniai prokurorai surengė Rusijos verslininkų turto „medžioklę". Jie išsiuntė srautą užklausų, tikėdamiesi rasti ir konfiskuoti Rusijos Federacijos verslininkų grynųjų pinigų sąskaitas, nekilnojamąjį turtą ir patikos fondus (patikos fondai visame pasaulyje naudojami turtui nuo iššvaistymo apsaugoti), rašo WSJ.

Medžiagoje pažymima, kad teisėsaugos pareigūnai tikisi atskleisti įmantrias nuosavybės teisių schemas. Šie veiksmai yra dalis bendrų Vakarų pastangų rasti papildomų finansavimo šaltinių Ukrainai karinei pagalbai ir šalies atstatymui.

Leidinys primena, kad nuo didelio masto karo Ukrainoje pradžios, Vakarų valstybės įšaldė Rusijos Federacijos turto už 330 mlrd. USD. 90 % įšaldyto turto yra Rusijos centrinio banko lėšos, laikomos užsienio bankų sąskaitose.

 

Didžioji dalis likusios sumos – bankų sąskaitos, nekilnojamasis turtas, įmonės, juvelyriniai dirbiniai, Rusijos verslininkų jachtos. Amerikos pareigūnai kalba apie sunkumus, kylančius ieškant jų turto. Taip yra dėl to, kad minėtą turtą saugiai paslėpė patyrę teisininkai ir finansininkai.

Baltieji rūmai paprašė Kongreso suteikti jam papildomų įgaliojimų, kurie leistų konfiskuoti Rusijos turtą ir perduoti jį Ukrainai. Pagal galiojančius JAV įstatymus ši procedūra neleidžiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()