„Buvo aišku, kad su manimi viskas baigta“ – A. Merkel skelbia apie susitikimą su Putinu  (3)

A. Merkel kalbėjo apie tai, kad jai pritrūko „politinės jėgos" įtikinti V. Putiną nepulti Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Buvo aišku, kad su manimi viskas pasibaigė", – savo bejėgiškumą daryti įtaką Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui apibūdino A. Merkel.

Politikė prisipažįsta tuo metu nebeturėjusi tokios įtakos, kuri galėtų įtikinti Kremliaus vadovą nesileisti į visapusišką karą prieš Ukrainą.

Buvusi kanclerė tai paskelbė interviu „Der Spiegel". Anot A. Merkel, visi, taip pat ir V. Putinas, puikiai žinojo, kad rudenį ji paliks postą ir didžiąją politiką. Tai buvo esminis momentas, nes Rusijos prezidentui svarbi tik valdžia.

„Jausmas buvo aiškus – su manimi viskas baigta", – taip savo bejėgiškumą daryti įtaką Rusijos Federacijos prezidentui apibūdino buvusi kanclerė. Be to, A. Merkel kalbėjo apie savo naujausią bandymą kartu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu organizuoti atskirą derybų su diktatoriumi formatą Europos Vadovų Taryboje.

 

Tai įvyko 2021 metų vasarą po Rusijos prezidento susitikimo su JAV prezidentu Joe Bidenu. Tuo metu jau buvo akivaizdu, kad Minsko susitarimai neveikia, teigė politikė. A. Merkel taip pat pripažino, jog jos politika nebuvo sėkminga užsienio sferos reikaluose, susijusiuose su Rusijos kišimusi kitose šalyse. „Atėjo laikas naujam požiūriui", – pabrėžė ekskanclerė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(18)
(-11)

Komentarai (3)