Nežinomas lėktuvas subombardavo „Wagner“ bazę, skelbiama apie didžiulius nuostolius – kas žinoma?  ()

Neatpažintas lėktuvas „atskrido iš užsienio“ ir numetė sprogmenis į Rusijos „Wagner“ teroristų bazę Centrinėje Afrikos Respublikoje (CAR).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį iš lapkričio 27-osios į 28-ąją Bosangoa regione Centrinėje Afrikos Respublikoje nežinomas lėktuvas subombardavo bazę, kurioje buvo įsikūrę „Wagner“ PMC samdiniai.

Vyriausybės komunikate nurodyta, kad smūgio vietoje buvo kariškiai, įskaitant rusus. Duomenų apie aukų skaičių nėra, nors CAR institucijos kalba apie didelę materialinę žalą.

Iš kurios šalies atskrido lėktuvas, taip pat nenurodoma. Bazės pavadinimas nenurodomas, tačiau žiniasklaidoje pasipylė versijos, kad ji galėtų būti miesto šiaurėje. Žurnalistas Michelis Dolaoko tvirtina, kad lėktuvas nusitaikė į Rusijos pozicijas.

 

Prigožino samdiniai jau keletą metų yra Centrinės Afrikos Respublikoje ir „moko“ vietos kovotojus. „Mokytojai“ neslepia savo veiklos ir nuolat skelbia nuotraukas internete. Samdiniai kaltinami civilių žmonių žudynėmis.

Centrinės Afrikos Respublika ribojasi su Čadu, Sudanu, Pietų Sudanu, Kongo Demokratine Respublika, Kongo Respublika ir Kamerūnu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(1)
(107)

Komentarai ()