[Žinios trumpai] Ukrainoje rado amuniciją, kurios jokiais būdais čia neturėjo būti: kažkas žaidžia dvigubą žaidimą  (7)

Azerbaidžanas vis dar naudoja rusiško 152 mm standarto artilerijos amuniciją. Ir sviedinius perka iš Rusijos. Tik gal ne visada juos gauna.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgoms po 10 mėnesių kautynių Ukrainoje, matyt, labai trūksta artilerijos sviedinių. Buvo rasta įrodymų, kad jie Ukrainos frontuose pradėjo naudoti amuniciją, kuri turėjo būti eksportuojama, rašo „Defense Express“.

Ukrainos kariai Chersono srityje aptiko įdomų dokumentą – rusų 152 mm kalibro „Msta“ haubicų sviedinių pakavimo sąrašą. Pasak jo, partija buvo pagaminta 2022 metais eksportui į Azerbaidžaną. Dokumente rašoma, kad partiją sudarė apie 5 tūkstančiai sviedinių.

„Rusijos karinė-politinė vadovybė taip neadekvačiai įvertino savo atsargas, kad norėdama pradėti karą prieš Ukrainą, tiesiogine to žodžio prasme turi atimti ginklus iš eksporto sutarčių“, – rašoma straipsnyje.

 

Čia svarbus ir geopolitinis aspektas. Dokumentas patvirtina, kad Rusijos Federacija KSSO žaidžia dvigubą žaidimą. Ji, būdama pagrindinė Armėnijos karinė sąjungininkė, tiekia sviedinius savo priešui – Azerbaidžanui.

Be to, tai patvirtina ekspertų skaičiavimus, kad Rusijai turėtų pradėti trūkti sviedinių.

(283)
(9)
(274)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: