Rusijoje tikra sensacija: Putinas atleido generolą Surovikiną – nepatikėsite kas paskirtas į jo vietą!  ()

Sergejus Surovikinas buvo perkeltas į naujojo vado pavaduotojo postą. Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas naująjį vadą pavadino „pagrindiniu karo teoretiku“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu trečiadienį, sausio 11 d., naujuoju Jungtinės Rusijos pajėgų grupės Ukrainoje vadu paskyrė Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininką generolą Valerijų Gerasimovą. Šiose pareigose jis pakeis generolą Sergejų Surovikiną. Tai pranešė Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

Kaip nurodyta, Gerasimovo pavaduotoju taps vyriausiasis oro ir kosmoso pajėgų vadas Surovikinas. Taip pat Gerasimovo pavaduotojais paskirti Sausumos pajėgų vyriausiasis vadas Olegas Saliukovas ir Generalinio štabo viršininko pavaduotojas Aleksejus Kimas.

„Specialiosios karinės operacijos [viso masto karo Ukrainoje] vadovavimo lygio didinimas yra susijęs su ją įgyvendinant sprendžiamų užduočių apimties plėtimu, poreikiu organizuoti glaudesnę rūšių ir kariuomenės šakų sąveiką, taip pat visų rūšių paramos kokybės gerinimą ir karių grupių (pajėgų) valdymo efektyvumą“, – nurodė spaudos tarnyba.

Kas yra Valerijus Gerasimovas?

 

1973 m. baigė Kazanės Suvorovo karo mokyklą.

Nuo 2005 m. balandžio mėn. vadovavo Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų pagrindiniam kovinio rengimo ir tarnybos departamentui. 2006 m. gruodį jis tapo Šiaurės Kaukazo karinės apygardos štabo viršininku.

2007-2009 metais vadovavo Leningrado karinės apygardos kariuomenei, o 2009–2010 m. buvo Maskvos karinės apygardos kariuomenės vadas.

 

2010 m. gruodį buvo paskirtas į Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojo pareigas. 2012 m. lapkritį jis vadovavo Rusijos generaliniam štabui.

2022 metų gruodį Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pranešė apie gandus apie galimą Gerasimovo atleidimą iš Generalinio štabo viršininko pareigų.

Praėjusių metų rugsėjį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas interviu žurnalui „Time“ Rusijos generolą pavadino pagrindiniu karo teoretiku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(3)
(15)

Komentarai ()