„Turi būti atlikta iki kovo!“: Gerasimovas asmeniškai iš Putino gavo ypatingą užduotį  (1)

Žvalgybos agentūros spaudos tarnybos atstovo Andrejaus Jusovo teigimu, Zaporožės srityje yra artėjančio RF ginkluotųjų pajėgų puolimo požymių. Tačiau tai gali atitraukti dėmesį į puolimą kituose fronto sektoriuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymus, naujasis Ukrainos okupacinių pajėgų vadas Valerijus Gerasimovas Donbasą turi užimti iki kovo mėnesio, teletono eteryje sakė Vyriausiosios žvalgybos direktorato atstovas Andrejus Jusovas.

Spaudos tarnybos atstovo teigimu, pagrindinis Kremliaus vadovo tikslas – ukrainiečių, kaip atskiros tautos, taip pat Ukrainos, kaip nepriklausomos valstybės, sunaikinimas. Kas iš tikrųjų vyksta mūšio lauke, Putinas nekreipia dėmesio.

Jusovas išskyrė Donbasą kaip RF ginkluotųjų pajėgų prioritetą.

„Kiti terminai, kuriuos jis jau apibrėžia Gerasimovui, kaip naujajam karo prieš Ukrainą lyderiui, yra tikslas užimti Donbasą ir suformuoti tam tikrą saugumo zoną iki kovo mėnesio“, – sakė jis ir pridūrė, kad Rusijos valdžia ne kartą atidėjo užduočių terminus.

 

Tačiau Jusovas prognozuoja kitos Rusijos puolimo nesėkmę.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, Zaporožės srityje yra artėjančio Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimo požymių. Kartu tai gali būti nukreipiamasis manevras, o okupacinės pajėgos gali pereiti į puolimą kitomis fronto kryptimis.

„Visa informacija yra stebima, atitinkamas išvadas ir veiklą vykdo Ukrainos gynybos pajėgos“, – patikino atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai (1)