Būtų didelė jėga! Kipras pasirengęs į karą atsiųsti daugybę tankų T-80U: įvardijama sąlyga  (1)

Kipras eksploatuoja 82 T-80U tankus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kipro ginkluotosios pajėgos savo arsenale turi 82 sovietų gamybos tankus T-80U, kuriuos šalis pasiruošusi perduoti Ukrainai. Bet tik su sąlyga, kad Kipras mainais gaus vokiškus tankus „Leopard“. Apie tai rašo „Army Recognition“.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Vašingtonas paprašė Nikosijos aprūpinti Kyjivą savo sovietine įranga. Kalbama ne tik apie tankus, bet ir pėstininkų kovos mašinas, sraigtasparnius, taip pat oro gynybos sistemas, įskaitant S-300. Kipras sutiko atsisakyti sovietų tankų mainais į „Leopard“ tankus, tačiau Vokietijos vyriausybė atsakymo kol kas nepateikė.

Kipras nori, kad „Leopard“ tankai būtų iš draugiškos Graikijos, kurios arsenale jau yra 170 „Leopard 2A“ ir 183 „Leopard 2A4GR“ vienetų, pagamintų devintajame dešimtmetyje, tačiau šiuo metu jie yra modernizuojami. Atėnai savo ruožtu siekia įsigyti naujesnius „Leopard 2“, siekdami užkirsti kelią ginkluotųjų pajėgų susilpnėjimui didėjančios įtampos su Turkija fone.

 

Kipre naudojami tankai T-80U yra patobulinta T-80 versija. Juose sumontuotas modernizuotas bokštelis, geresnės prieštankinės sistemos ir „Kontakt-5“ aktyvi šarvų apsauga.

Sovietiniai T-80U nėra tokie geri, kaip „Leopard 2“. Tačiau jų privalumas tas, kad ukrainiečiai moka tokiais tankais naudotis. Jie jau naudoja T-80U tankus, įskaitant tuos, kuriuos perėmė iš rusų.

(142)
(6)
(136)

Komentarai (1)