Drąsi 19-metė rusė socialiniuose tinkluose pasidalino kitokia nuomone apie karą: jau skelbiama, kas jai gresia  ()

Olesia Krivcova, 19 metų studentė iš Archangelsko, susidūrė su didžiuliais nemalonumais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krivcova kaltinama pagal naujus Rusijos įstatymus už tai, kad diskredituoja Rusijos ginkluotąsias pajėgas ir pateisina terorizmą. Byla pradėta dar gruodį, nes studentė „Vkontakte“ ir „Instagram“ pasidalino kritiška nuomone apie Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą. Ji buvo sulaikyta dar gruodį - policija ją ištempė iš buto. Antrą kartą ji buvo sulaikyta, kai sausio 3 dieną išėjo pasivaikščioti, nes kažkas jos vardu bandė įsigyti bilietus, todėl teisėsauga nusprendė, kad ji bandys bėgti. Pati studentė aiškino, kad bėgti neketina ir bilietų nepirko.

Taigi, kol vyks teismo procesas jai skirtas namų areštas, ji negali naudotis kai kuriomis komunikacijos priemonėmis. Jei bus pripažinta kalta, Krivcova gali tikėtis net iki 7 metų laisvės atėmimo bausmės. Kai kurie šaltiniai teigia, kad bausmė gali būti dar didesnė - net 10 metų.

 

Kodėl Rusija taip supyko? Nes Krivcova kritiškai pasisakė apie Rusijos neišprovokuotą karą prieš Ukrainą. Diskusija apie tai kilo tada, kai Krymo tiltą perkirto sprogimas. Tai buvo skaudus smūgis Rusijai, todėl Krivcova kaltinama terorizmo pateisinimu.

Mergina gali būti nuteista vien tam, kad Rusija pademonstruotų, jog nežaidžia. Putino režimas gali gyventi tik be kritikos ir be opozicijos, todėl į bet kokias laisvos minties užuomazgas reaguojama iš karto. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(49)
(-41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: