Prasideda pjautynės tarp Rusijos generolų: skelbiama, ką daro Gerasimovas  ()

Tikėtina, kad Rusijoje vienas pagrindinių Rusijos ir Ukrainos fronto operatyvinių vadų buvo atleistas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-24 Prasideda pjautynės tarp Rusijos generolų: skelbiama, ką daro Gerasimovas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama Didžiosios Britanijos žvalgybos ataskaitoje, kuri buvo paskelbta Didžiosios Britanijos ministerijos „Twitter“ tinkle.

Kaip pažymima santraukoje, Michailas Teplinskis vadovavo Kremliaus požiūriu gana sėkmingai operacijai, kai 2022 metų lapkritį išvedus Rusijos kariuomenė buvo atitraukta iš vakarinio Dniepro kranto, todėl Rusijoje jis buvo pripažintas kaip pajėgus ir pragmatiškas vadas.

„Egzistuoja reali galimybė, kad diskusijos dėl užduočių, kurios buvo įtrauktos į Oro desanto pajėgas, prisidėjo prie jo atleidimo: Oro desanto pajėgos dažnai buvo naudojamos operacijoms, tradiciškai skirtoms motorizuotiems pėstininkams“, – teigiama pranešime.

 

Tuo pačiu metu lieka neaišku, ar Teplinskis išsaugos papildomas Rusijos oro desanto pajėgų vadovo galias, praneša britų žvalgyba.

„Tikėtina, kad Teplinskio atleidimas bus dar vienas besitęsiančio susiskaldymo Rusijos operacijos aukštesnėje hierarchijoje ženklas, nes generolas Valerijus Gerasimovas kampanijai bando primesti savo asmeninį autoritetą“, – sakoma Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(0)
(110)

Komentarai ()