Reikia „atkirsti“ nuo Rusijos: CŽA vadas skelbia 2 žingsnių planą, po kurio būtų galinga pergalė  ()

Po tiek daug aukų Ukraina niekada neatsisakys Krymo, sako buvęs CŽA direktorius Davidas Petraeusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pavasario-vasaros puolimo metu būtina užblokuoti sausumos koridorių į Krymą. Būtent šis žingsnis bus pusiasalio išvadavimo pradžia. Tokią nuomonę Petraeusas išsakė interviu „The Washington Post“.

Užblokavus sausumos koridorių, Maskva bus visiškai priklausoma nuo Kerčės tilto – vienintelės gijos tarp Rusijos ir pusiasalio.

Tuomet sektų dar viena sunki operacija - dar vienas smūgis į tiltą, dėl kurio jis taptų visiškai netinkamas naudoti. Tuomet Rusijos gynybos ministerijai tektų pasikliauti tik keltais, o tai dar labiau apsunkintų logistiką.

Petraeusas tiki Ukrainos pajėgų išradingumu. Anot jo, jei Krymas bus visiškai užblokuotas, o Kyjivas gaus tolimojo nuotolio amunicijos, tuomet galima be problemų sunaikinti visą pusiasalio karinę infrastruktūrą.

Bepiločių orlaivių prireiks ir karinei Krymo išvadavimo operacijai. Su jų pagalba galima ne tik atlikti žvalgybą, bet ir pradėti daužyti pusiasalio okupantus. Nuo 2014 metų Maskva Krymą pavertė karine baze, joje dislokuoja Juodosios jūros laivyną, aviaciją ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinius.

 

Pastačius Kerčės tiltą, Rusijai pavyko sukurti neblogą logistiką su pusiasaliu. Užgrobę dalį Chersono ir Zaporižės regionų teritorijų, jie sujungė Krymą su Rusijos teritorija ir sausumos koridoriumi.

(58)
(2)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: