WSJ: amerikiečiai pateikė kosminį pasiūlymą – už 1 dolerį parduos monstrinius smogiamuosius dronus MQ-9 „Reaper“  ()

Žurnalistų teigimu, Kijevas UAV paruošimui ir pristatymui turės išleisti apie 10 milijonų dolerių, o kasmetinei priežiūrai – dar 8 milijonus dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos gynybos bendrovės „General Atomics“ generalinis direktorius Linden Blue pasiūlė Ukrainai už 1 dolerį įsigyti du nepilotuojamus orlaivius MQ-9 „Reaper“, kad sustiprintų gynybos pajėgumus prieš galimą naują Rusijos Federacijos puolimą. Apie tai rašo „Wall Street Journal“.

Jei sutartis bus pasirašyta, Ukrainos pusė turės sumokėti už įrangos paruošimą ir pristatymą, kuris kainuos maždaug 10 mln. USD. Priežiūrai ir paramai per metus reikės apie 8 mln. USD.

Bepiločių orlaivių pardavimui Ukrainai reikalingas JAV prezidento Joe Bideno administracijos pritarimas. Vašingtonas ir Kijevas kol kas susilaiko nuo komentarų šiuo klausimu.

„General Atomics“ pabrėžė, kad negali komentuoti konkrečių susitarimų. Kartu bendrovė pabrėžė, kad yra pasirengusi suteikti kariuomenei bet kokią galimą paramą.

 

„Manome, kad Ukrainai artimiausiu metu reikia tokių ginklų kaip „Reaper“, – sakė bendrovės atstovas.

„General Atomics“ yra pasiruošęs parduoti Ukrainai senesnę bepiločių orlaivių MQ-9A Block 1 versiją, kurios kaina paprastai siekia kelis milijonus dolerių už vienetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()