Pademonstruotas galingas M-46 haubicų darbas: kodėl viena iš NATO šalių jų atsisakė?  ()

M-46 pasiekia taikinius iki 27 km atstumu, o šaudymo greitis yra iki 6 šūvių per minutę. Kroatijos kariuomenė šio ginklo atsisakė dėl 130 mm kalibro neatitikimo NATO standartams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai sėkmingai naudoja Kroatijos dovanotas 130 mm haubicas M-46 kare prieš Rusijos užpuolikus. M-46 matomas vasario 13 d. Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto vadovo pavaduotojas Jurijaus Misiagino pasidalintame vaizdo įraše.

„Frone naudojama 130 mm haubica M-46, kurių „mažiausiai 15“ Kroatija perdavė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. M-46 pasižymi iki 27 km šaudymo nuotoliu, paleidžia iki 6 šūvių per minutę“, – teigiama vaizdo įrašo aprašyme

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
6069 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Kadre pasirodo karys, kuris kalba apie šaudymą M-46. „Už šlovingą Černihivo miestą, už mūsų vaikus“, – sakė jis prieš išaudamas.

Praėjusių metų rugsėjį „ArmyInform“ rašė apie haubicų M-46 darbą vienos iš mechanizuotųjų brigadų artilerijos dalinyje Donecko srityje. Jų pozicijos buvo 8-10 kilometrų atstumu nuo priešo pajėgų. Kariai tada kalbėjo apie 17-18 taikinių sunaikinimą per 19 dienų. „Mes padedame pėstininkams likviduoti priešo techniką ir karius. Tai artilerija, minosvaidžių įgulos, „Grad“, savaeigės artilerijos pabūklai", – teigė karys.

 

M-46 buvo gaminama nuo 1951 iki 1971 m. Kroatija šių ginklų atsisakė dėl 130 mm kalibro neatitikimo NATO standartams, rašo „Defense Express“. „Praktika jau parodė, kad jei pasirenkama kompetentinga įgula ir nauja amunicija, tai 2022 m. karo sąlygomis M-46 gali būti efektyvus ginklas“, – pabrėžė ekspertai.

(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: