Artima Putino sąjungininkė Europoje „smeigė peilį į nugarą“ – pakeis rusiškus MiG-29, jau rasta pamaina  ()

Panašu, kad serbai tiesiog rado gerą dingstį pagaliau pakeisti Maskvą Paryžiumi, kalbant apie ginklų tiekimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius Abu Dabyje vykusios parodos IDEX 2023 kuluaruose sakė, kad jo šalis nori įsigyti prancūziškų naikintuvų „Rafale“, kad pakeistų iš Rusijos atgabentus MiG-29. Kaip paaiškino pats Vučičius, po 2022 metų vasario Rusijos Federacijoje tapo nebeįmanoma įsigyti orlaivių komponentų, o Serbija savo saugumui nori turėti kovinius lėktuvus. Apie tai rašo „Bloomberg“.

 

Kaip pažymi leidinys, potenciali Belgrado sutarties su prancūzų „Dassault“ suma gali siekti iš viso 3 mlrd. eurų. Apytikslis „užsakymų portfelis“ buvo paskelbtas dar 2022 metų balandį – mažiausiai 12 orlaivių.

Nors ši šalis planuoja didinti gynybos biudžetą 0,7 milijardo dolerių arba iki 2,2 milijardo dolerių, pinigai pirmiausia bus skirti 200 papildomų vienetų šarvuočių įsigijimui, robotizuotų sistemų tiekimui ir karinio personalo atlyginimų didinimui.  

 

Tačiau panašu, kad šioje istorijoje Serbija tiesiog rado svarią priežastį ginklų įsigijimo atžvilgiu pakeisti vektorių iš Rusijos į Prancūziją be jokių ypatingų pasekmių. Pavyzdžiui, dar 2021 metų spalį Serbijos gynybos ministerija susitarė su „Airbus“ dėl dviejų transporto lėktuvų C295 pristatymo ir galimo papildomų H245 sraigtasparnių pirkimo.

„Military Balance 2022“ nurodo, kad Serbijos ginkluotosiose pajėgose iš viso yra 14 naikintuvų MiG-29, iš kurių trys yra UB versijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(6)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()