Kyjive pastebėtas naujausias ukrainiečių ginklas „Gyurza“ – turės specialią užduotį ir ypatingą pavadinimą (Foto)  ()

Darbai laive pradėti prieš 4 metus, dabar atliekami bandymai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinio jūrų laivyno Dniepro upės flotilė gaus naują flagmaną – šarvuotą kreiserį „Gyurza“. Tai jau aštuntasis laivas šioje serijoje.

Kai kurių šaltinių teigimu, šis laivas turi būti pavadintas „Buča“, jis jau „išgyvena“ paskutinį bandymų etapą, o būtent per vieną iš patikrinimų šis laivas buvo pastebėtas Dniepro upėje Kyjivo mieste. Tai faktiškai liudija viešai prieinama nuotrauka. Taip teigiama portalo „Militarny“ publikacijoje.

Žinoma, kad šio laivo statyba pradėta 2019 metais, tačiau 2020 metų gruodį korpuso formavimo stadijoje darbai buvo sustabdyti. Šios laivo statybos buvo atnaujintos 2021 metų liepą, nuleidimo į vandenį ceremonija įvyko 2021 metų rugsėjį, tačiau tuomet laivas nebuvo pavadintas.

 

Kaip galime spręsti iš nuotraukos, galimu pavadinimu „Buča“ pavadinto laivo ginklų komplektas ypatingų pataisymų nepatyrė ir bus toks, koks numatytas projekte – du koviniai moduliai „Katran-M“.

„Katran“ modulyje turėtų būti 30 mm automatinis pabūklas, 30 mm automatinis granatsvaidis KBA-117, 7,62 mm ir dvi prieštankinės raketos „Barrier“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()