NATO generolas paskelbė naujus nuo karo pradžios likviduotų rusų skaičius: tai atima žadą  ()

Pasak jo, „šio karo mastai yra neįtikėtini“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo plačios Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios praėjusį vasarį žuvo arba buvo sužeista daugiau nei 200 000 Rusijos karių ir daugiau nei 1 800 karininkų.

Tai pareiškė NATO Jungtinių pajėgų Europoje vadas generolas Christopheris Cavolis, rašo „Spiegel“.

Rusija jau prarado daugiau nei 2000 tankų, o per dieną Rusijos kariuomenė vidutiniškai iššauna daugiau nei 23 tūkstančius artilerijos sviedinių. NATO pajėgų Europoje vadas pridūrė, kad po Rusijos puolimo Ukrainoje Aljansas turi prisitaikyti prie naujos realybės.

„Jei kas nors ateina su tanku, kita pusė turi turėti ir tanką. Tačiau viena iš Šaltojo karo pamokų yra ta, kad svarbiausia yra ginklų tikslumas. Taip pat svarbu ir gynybos pramonės gamybos pajėgumai. Kas laimės karą – tas, kuris gali gaminti greičiau“, – sakė Ch. Cavolis.

Jis taip pat pažymėjo bendruomenės sanglaudos svarbą: „Iš šio konflikto mes išmokome, kad yra absoliučiai būtina pilietinė lyderystė. Ji gali sutelkti tautą ir įkvėpti partnerius“.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo 2022 metų vasario 24 dienos iki 2023 metų kovo 4 dienos Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 152 190 Rusijos Federacijos kariuomenės karių. Per pastarąją parą buvo likviduota dar 820 Rusijos karių. Duomenys tikslinami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(0)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: