„Rapidshare“ pradėjo kovą su interneto piratais  (10)

Failų talpinimo paslaugą teikianti interneto svetainė „Rapidshare“ pradėjo blokuoti labiausiai nelegalią medžiagą platinančių ir atsisiunčiančių vartotojų sąskaitas. Kovos su pažeidėjais griežtinimas siejamas su autorinių teisių savininkų spaudimu, rašo „TorrentFreak“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat pradėti įrašinėti aktyviausiai nelegalius failus platinančių ir besisiunčiančių vartotojų IP adresai. „Rapidshare“ atstovų teigimu, vartotojų sąskaitos blokuojamos dėl tinklapio taisyklių nesilaikymo.

„Rapidshare“ yra viena iš didžiausių interneto failų saugyklų. Dauguma vartotojų naudoja „Rapidshare“ autorinėmis teisėmis apsaugotų failų talpinimui. Dažniausiai piratai su kitais dalinasi muzika, filmais, televizijos laidų įrašais, o taip pat kompiuteriniais žaidimais ir programine įranga.

„Rapidshare“ dažnai kaltinama autorinių teisių pažeidimu. Vasarį stambių leidyklų grupė Vokietijos teisme laimėjo bylą dėl neteisėto knygų talpinimo, kurių autorinės teisės priklauso leidykloms. „Rapidshare“ įpareigojo blokuoti prieigą prie piratinių knygų, nelaukiant autorinių teisių savininkų nurodymų. Ši failų saugykla patenka tarp 50 lankomiausių interneto svetainių. Kasdien jos auditorija siekia 42 milijonus žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)