„Ieškojo „Patriot“: skelbiama informacija apie gudrią Kremliaus operaciją  ()

Rusijos pajėgos ieško būdų sunaikinti Ukrainos oro gynybą „Patriot“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija per masinę raketų ataką kovo 9 d. bandė aptikti oro gynybos sistemą „Patriot“. Žiniasklaida skelbė, kad „Patriot“ atvyksta į Ukrainą, tačiau Kyjivas tos informacijos nepatvirtino.

Kaip sakė Operatyvinės vadovybės „Pietūs“ spaudos centro vadovė Natalija Gumeniuk, masiniais raketų smūgiais priešas bando nugalėti Ukrainos oro gynybą ir naudoja naują taktiką.

Anot jos, Ukrainos kariai atidžiai stebėjo priešo veiksmus ir suprato, kad rusai ruošia raketų atakų bangas. Pirmiausia priešas, naudodamas Irano dronus-kamikadzes, bandė nustatyti Ukrainos oro gynybos sistemų vietas, o tada pradėjo didžiulį raketų antskrydį, kuriame dalyvavo ir balistinės raketos.

Manoma, kad tokia taktika buvo naudojama todėl, kad Vakarų žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija apie „Patriot“ sistemų perdavimą Ukrainai. „Jie bandė įsitikinti, ar taip tikrai yra“, – sakė Gumeniuk.

 

Taktika gana paprasta. „Patriot“ turėtų sureaguoti į dronus. Sistema paleistų raketą ir taip išduotų savo buvimo vietą. Tuomet Rusija paleistų kelias atakas į tą vietą, tikėdamasi, kad bent viena iš jų pasieks tikslą.

(23)
(13)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: